Patilican Ezmesi (パトゥルジャン エズメシ)
Peynirli Gözleme(ペイニルリ ギョズレメ)
Lebeniye Çorbası (レベニイェ・チョルバス)
Şerbetli İrmik Tatlısı (シェルベトゥリ・イルミキ・タトゥルス)
Topalan Köfte(トパラン・キョフテ)
Acılı Ezme(アジュル・エズメ)
Yoğurt Mus(ヨーウルトゥ・ムス)
Un Helvası(ウン ヘルワス)
Patilican Ezmesi (パトゥルジャン エズメシ)
Acılı Ezme(アジュル・エズメ)
Cacık(ジャジュク)
Musakka(ムサカ)
Yoğurtlu Mantar Salatası (ヨーウルトゥル・マンタル・サラタス)
Kırımız Lahana Salatasi(クルムズ・ラハナ・サラタス)
Kereviz Salatası(ケレヴィズ・サラタス)
Zeytinyağlı Kabak Dolması(ゼイティンヤール・カバク・ドルマス)
Karides Güveç(カリデシ・ギュヴェチ)
Karides Güveç (カリデシ ギュヴェチ)
Balık Buğrama (バルック・ブーラマ)
Balık Şiş (バルック・シシ)
Midiye Dolması (ミディイェ ドルマス)
Hamsi Kızartma (ハムシ・クザルトマ)
Topalan Köfte(トパラン・キョフテ)
Musakka(ムサカ)
Tavuk Haşlama (タヴク・ハシュラマ)
Mutancana(ムタンジャナ)
Tavuk Sarması(タヴク・サルマス)
İzmir Köfte(イズミル・キョフテ)
Hünkar Beğendi (ヒュンキャル・ベエンディ"皇帝のお気に入り")
Beğendili Kebap (ベエンディリ・ケバプ)
Peynirli Gözleme(ペイニルリ ギョズレメ)
Zeytinli Poğaça (ゼイティンリ・ポアチャ)
Ispanaklı Börek(ウスパナクル・ボレッキ)
Kandil Ekmeği(カンディル・エクメイ)
Cevizli Ekmeği(ジェヴィズリ・エクメイ)
Peynirli Poğaça (ペイニルリ・ポアチャ)
Tırnak Pide (トゥルナク・ピデ)
Ramazan Pidesi (ラマザン ピデシ)
Sevzeli Bulgur Pilavı(セブゼリ ブルグル ピラウ)
Zeytinyağlı Kabak Dolması(ゼイティンヤール・カバク・ドルマス)
Şehriye Pilav (シェフリイェ・ピラウ)
Nohutlu Pilav (ノフトゥル ピラウ)
Domatesli Pilav (ドマテスリ・ピラウ)
Kabak Dolması (カバック・ドルマス)
Lahana Dolması (ラハナ ドルマス)
Midiye Dolması (ミディイェ ドルマス)
Lebeniye Çorbası (レベニイェ・チョルバス)
Cacık(ジャジュク)
Mantar Çorbası(マンタル・チョルバス)
Mercimek Çortbası (メルジメキ・チョルバス)
Mahluta Çorbası (マフルタ チョルバス)
Mantar Çorbası (マンタル チョルバス)
Cacık (ジャジュク)
Ezogelin Çorbası (エゾゲリン・チョルバス)
Şerbetli İrmik Tatlısı (シェルベトゥリ・イルミキ・タトゥルス)
Yoğurt Mus(ヨーウルトゥ・ムス)
Un Helvası(ウン ヘルワス)
Şekerpare (シェケルパレ)
Sütlaç(シュトゥラチ)
Yoğurt Tatlısı(ヨーウルトゥ・タトゥルス)
Limonata(リモナタ)
Keşkül (ケシュキュル)